omastraaf.reismee.nl

Reis

Dag 6.         28 April Om het tijd verschil iets op te vangen wat vroeger naar bed gegaan, om deze dag in de normale tijd te starten.  De laatste 24.00 van dit stuk treinreis zijn we begonnen Lokale tijd 7.00 opgestaan en zijn daar het balkanmeer volledig met is en sneeuw bedekt een schitterend gezicht, met de zon hoog aan de hemel.  De reis gaat vanuit Irkutsk onder het na Balkanmeer door en dan buigen we naar beneden af door de bergen richting de Mongoolse grens , die we om vanmiddag rond 17.00 hopen te passeren. De reis wordt met de dag mooier , wat wij allebei hoopte is tot nu toe helemaal uitgekomen en  het is dan ook niet de laatste reis als we gezond blijven  van dit soort. Ook hebben we leuke groep welke in Ulan Bator wel ieder zijn weg gaat, Mieke en Fred gaan samen met ons door Mongolie en dan naar Beijing , vandaan daar uitgaan zij naar huis en gaan wij samen door richting Shanghai Als het mee zit kunnen we iedereen wat laten horen van onze reis in Ulan Bator, het is alleen niet helemaal duidelijk of we eerst naar het hotel nog gaan of dat we meteen van uit de trein morgenochtend Mogolie doorgaan dan zal het weer moeilijk worden om te mailen, we zullen zien.                                                           VVannacht vreselijk geslapen!!! Ik kan echt niet om 10uur slapen ook met een pilletje ging het niet, maar we moeten de tijd overbruggen want het tijdverschil in MOngolie is ruim 3 uur. Wij komen in Mongolie aan om 6.30 uur maar dan is het 3.00 uur Moskou tijd. Erg ingewikkeld maar het gaat ons natuurlijk lukken. Werd vannacht om 1 .15. Wakker en toen nog bijna geen oog dicht gedaan, maar hier was het al bijna licht en een hele berg sneeuw.Het uitzicht was schitterend!!!!                                                 Om half 5 uit bed (waar hebben we het over) en aan de koffie onze wagon genoten nog in diepe rust. De  coupe naast ons is leeg dus daar zat g.j. Al rustig aan de koffie. Na een heerlijk ontbijt gaan we genieten van het geweldige uitzicht. De rest van de dag van de mooie omgeving genoten. Eenmaal bij de grens begon het lange wachten, (Russische grens)controle tij d meer de 3 uur, je hebt echt het gevoel dat je naar de strafkampen gaat. Je mag niet uit je cabine, drugshonden lopen door de wagon , paspoorten worden zeer goed gecontroleerd. Dan denk je als je weer rijd het is klaar, maar dan rij je soort niemandsland in waar je in de minder het land gewoon eer stilstaat, dan lopen er aan allebei van de trein militairen met grote lampen de trein van onder te inspecteren of er niemand onder hangt  Dan gaat de trein weer rijden en komen we aan de mongoolse grens post, dan komt daar de douane weer binnen en begint alles opnieuw, echt prettig voel je je niet moet ik zeggen.  Dit alles duurt bij elkaar min 7 uur het is nu inmiddels 23.00 terwijl wij om 15.00. Al stil stonden, we zijn nog niet weg,  maar we moeten slapen want over uiterlijk  6 uur moeten we er weer uit en zijn we in Ulan Bator en gaan wij onze reis in Mongolie voort zetten.

Tiara Tours